MENU

Cold War

, , Cinecenter, FC Hyena, Het Ketelhuis, Studio K

In de opvolger van zijn alom geprezen Ida vertelt de Poolse regisseur Pawel Pawlikowski het gepassioneerde liefdesverhaal van twee muzikanten, complete tegenpolen die door het lot tot elkaar worden veroordeeld.

Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog leidt de stormachtige affaire tussen bandleider Wiktor en zangeres Zula hen tussen 1949 en 1964 van Polen, via Berlijn en Joegoslavië nara Parijs, en weer terug. De personages zijn losjes gemodelleerd naar muzikanten Tadeusz Sygietynski en Mira Ziminska; het door hen geschreven lied Dwa serduszka, cztery oczy (‘twee harten, vier ogen’) is herhaaldelijk te horen. Maar Pawlikowski (die voor Cold War op het afgelopen filmfestival Cannes de prijs voor beste regisseur won) baseerde de stormachtige relatie tussen zijn hoofdpersonages evengoed op die van zijn ouders. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

Cold War

Releasedatum: 6-12-2018
Lengte: 84 min.
Land: Polen
Regisseur: Pawel Pawlikovski
Cast: Tomasz Kot, Joanna Kulig, Agata Kulesza

De kaartverkoop voor de derde editie van Paff start eind september. Dan is ook het complete programma bekend. Ga voor meer informatie naar www.paff.nl.

Comments are closed.