MENU

Derde editie Parool Film Fest opent met Gouden Palm-winnaar SHOPLIFTERS

Film

Gouden Palm-winnaar SHOPLIFTERS van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda opent woensdag 10 oktober de derde editie van Parool Film Fest en beleeft daarmee tevens zijn Nederlandse première. De openingsavond vindt plaats in Het Ketelhuis in Amsterdam. Tegelijkertijd is er een publiekspremière in de overige Paff-theaters Cinecenter, Studio/K en FC Hyena. SHOPLIFTERS gaat over een ‘familie’ van oplichters, die een kind dat ze op straat hebben gevonden bij zich in huis nemen. 

SHOPLIFTERS vertelt het verhaal van Osamu en zijn familie. Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een meisje tegen. Wanneer blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen met winkeldiefstallen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, is verheugd dat het festival opent met SHOPLIFTERS: ‘Paff opent dit jaar met de winnaar van het filmfestival van Cannes, en dat zegt veel over onze ambitie: wij maken ruim baan voor eigenzinnige regisseurs die met hun werk inzicht bieden en begrip kweken voor werelden die we niet kennen. Bij ons zijn louter films te zien die ertoe doen. Films die verbazing wekken, films die vragen stellen en óók films die juist troost en houvast bieden.’

De kaartverkoop voor de derde editie van Paff start in september. Dan is ook het complete programma bekend.

Distributeur September Film brengt SHOPLIFTERS op 13 december uit in de Nederlandse bioscopen.

De kaartverkoop voor de derde editie van Paff start eind september. Dan is ook het complete programma bekend. Ga voor meer informatie naar www.paff.nl.

Comments are closed.