MENU

Gouden Palm-winnaar Shoplifters in première tijdens Paff 2018

Film

Tijdens de vijf dagen van Paff wordt een selectie van nieuwe films uit binnen- en buitenland gedraaid. Veel van de films zijn geselecteerd voor de filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Zo is in oktober de Gouden Palm-winnaar Shoplifters te zien, van de Japanse cineast Hirokazu Kore-eda.

2018-05-30 16:02:59 Japanese film director Hirokazu Kore-eda poses beside a poster of his Palme d'Or award winning movie, "Shoplifters" at his office in Tokyo on May 30, 2018. Veteran director Kore-eda says his Cannes Palme d'Or-winning film "Shoplifters" aims to shine a light on social problems in Japan, which he says are still under-portrayed in the country's cinema production. / AFP PHOTO / Toshifumi KITAMURA

Er zijn (voor)premières van Nederlandse films, zoals Heinz van Piet Kroon, een animatiefilm naar de strip van René Windig en Eddie de Jong, die jarenlang in Het Parool stond.

Ook is er een randprogramma met talkshows, lezingen en muziek. Paff presenteert zich daarmee als breed podium voor de auteursfilm, films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is.

Liefde voor film
“Paff staat garant voor een bezoek aan een of meer belangrijke films in een omgeving waar even niets anders lijkt te bestaan. Wij vertonen films die blijven hangen en waar je nog vaak aan terugdenkt,” zegt Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool.

“Ons festival heeft intussen een plek veroverd in het hart van de filmliefhebber. We verheugen ons erop in oktober op verschillende plekken in de stad de liefde voor film te delen.”

Kaarten voor Paff gaan in september in de verkoop. Dan wordt ook het programma bekendgemaakt. Eind september brengt Het Parool een Paff-special uit: 24 pagina’s interviews, achtergronden en beschouwingen.

Bestel tickets voor Gouden Palm-winnaar Shoplifters in première… in een van de volgende PAFF theaters

Cinecenter FC Hyena Het Ketelhuis

Comments are closed.