MENU

Film, Nieuws

LOVING VINCENT PUBLIEKSFAVORIET

Zondag is tijdens de slotavond van het Parool Film Fest de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. De film LOVING VINCENT van Hugh Welchman en Dorota Kobiela is door het publiek verkozen tot beste film van het festival en werd bekroond met de Paff Award.

Het publiek heeft zijn keuze kenbaar gemaakt door middel van verstrekte scheurkaarten bij de filmvoorstellingen. De prijs, een sculptuur van Jeroen Henneman, is door Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, uitgereikt. Hiermee is de tweede editie van Paff feestelijk afgesloten.

Het vijfdaagse evenement, georganiseerd door Het Parool, distributeur September Film en De FilmHallen, heeft een succesvolle tweede editie achter de rug. 9.288 mensen bezochten dit jaar het festival. Vorig jaar waren dat er 7.283. Het programma bestond uit 40 films van gerenommeerde regisseurs, onder wie Ruben Östlund, Michael Haneke, Michaël R. Roskam, Yorgos Lanthimos, Lynn Ramsay, Claire Denis, Todd Haynes, Paula van der Oest, Denis Villeneuve, Stanley Tucci en Nicole van Kilsdonk. Hiermee presenteert het festival zich als podium voor kwaliteitsfilms. Paff duurde van 4 tot en met 8 oktober 2017 en vond plaats in De FilmHallen.

LOVING VINCENT is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. LOVING VINCENT won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival en de publieksprijs op Filmfestival Oostende. Met Helen McCrory (THE QUEEN) en Saoirse Ronan (BROOKLYN).

Distributeur Cinéart brengt LOVING VINCENT  26 oktober uit in de bioscoop.

1D3B5218

Makers  Dorota Kobiela (midden) en Hugh Welschman (rechts) waren aanwezig op Paff voor een Q&A met filmcriticus Jos van der Burg.

loving-vincent-poster

Comments are closed.

KAARTEN PAFF