MENU

My Foolish Heart

, , Cinecenter, Het Ketelhuis, Studio K

Op 13 mei 1988 valt de legendarische jazztrompetist en -zanger Chet Baker uit een raam op de tweede verdieping van een Amsterdams hotel. Hij is op slag dood, slechts 58 jaar oud. In deze sfeervolle moderne film volgen we rechercheur Lucas (Gijs Naber), die wordt belast met het onderzoek naar de raadselachtige dood van Baker (Steve Wall).

In de krochten van het Amsterdamse uitgaansleven probeert hij Bakers laatste levensdagen te reconstrueren. Het resulteert in een duistere muzikale trip waarin hij onder meer het pad kruist van Bakers laatste geliefde Sarah (Lynsey Beauchamp), zijn loyale vriend Simon (Raymond Thiry) en zijn twijfelachtige bewonderaar Doctor Feelgood (Arjan Ederveen). Gaandeweg moet Lucas naast die van de getormenteerde trompettist, ook zijn eigen demonen onder ogen zien.

De feestelijke première is in aanwezigheid van de regisseur Rolf van Eijk en hoofdrolspeler Steve Wall. Presentatie Jan Pieter Ekker.
Na afloop treedt het Ian Cleaver Trio op in het café van Studio/K.  Maar het feest gaat door met saxofoniste Eva Bottinga onder begeleiding van Jason Andrew Clark achter de draaitafel. Platen-aficionado Kriterion Soundsystem,  sluit deze rijkelijk gevulde avond af met zijn indrukwekkende soul-collectie.

Poster My foolish heart Paff 2018

Releasedatum: 01-11-2018
Lengte: 90 min.
Land: Nederland
Regisseur: Rolf van Eijk
Cast: Gijs Naber, Steve Wall, Raymond Thiry

Bestel tickets voor My Foolish Heart in een van de volgende PAFF theaters

Cinecenter FC Hyena Het Ketelhuis

Comments are closed.