MENU

Werk Ohne Autor

, , Cinecenter, Het Ketelhuis, Studio K

Na het succes van zijn speelfilmdebuut Das Leben der Anderen lonkte Hollywood voor regisseur Florian Henckel von Donnersmarck. Maar voor zijn derde speelfilm, over een jonge kunstenaar die uit de DDR naar West-Duitsland vlucht, keert hij terug naar zijn geboortegrond.

Werk Ohne Autor vertelt het epische levensverhaal van kunstschilder Kurt Barnert in deze gefictionaliseerde versie van leven en werk van schilder Gerhard Richter. Tijdens zijn dramatische jeugd in de aanloop naar WOII wordt zijn tante tot geesteszieke benoemd en ‘geëuthanaseerd’. Die gebeurtenis, en Nazi-arts Seebald (Sebastian Koch) die er verantwoordelijk voor was, blijven Kurt de rest van zijn leven achtervolgen – ook wanneer hij in zijn studietijd valt voor studente Ellie (Paula Beer) en uiteindelijk met haar naar het westen vlucht. Een krachtig verhaal over de etterende wonden van het verleden, en de rol die kunst kan spelen bij het helen daarvan.

Op vrijdag 12 oktober is Sebastian Koch, samen met Pernille Fisher Christensen (Becoming Astrid) en Finnbar Wilbrink (Cinema Brewers) te gast bij de talkshow van Ronald Ockhuysen (Hoofdredacteur Het Parool).

De talkshow is van 19.30 tot 20.30 uur, in in de foyer van Het Ketelhuis.

poster Werk ohne Autor

Releasedatum: 08-11-2018
Lengte: 188 min.
Land: Duitsland
Regisseur: Florian Henckel von Donnersmarck
Cast: Tom Schilling, Paula Beer, Sebastian Koch

Bestel tickets voor Werk Ohne Autor in een van de volgende PAFF theaters

Cinecenter FC Hyena Het Ketelhuis

Comments are closed.