MENU

Over het Parool Film Festival

Paff heeft de ambitie om de komende jaren uit te groeien tot een breed podium voor kwaliteitsfilms. Op het festival zijn buitenlandse en Nederlandse speelfilms te zien evenals animatiefilms en documentaires die tijdens Paff hun Nederlandse première beleven. Veel van de films zijn of worden geselecteerd op de filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto.Tijdens Paff vinden dagelijks talkshows plaats en er zijn publieke interviews met regisseurs en acteurs. Het festival is bedoeld om de kracht van film als kunstvorm te onderstrepen.

00:00
--
/
--

 

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool:

“Net als serieuze journalistiek is film in staat om inzichten te bieden en grote verhalen behapbaar te maken. Paff moet een plek worden waar het publiek de hectiek van alledag kan ontvluchten en waar tegelijk antwoorden worden gegeven op vragen over onbekende werelden en overtuigingen.”

Wie is PAFF?

Paff wordt geleid door een bestuur. Daarin hebben Vanessa Henneman (Henneman Agency), Julius Minnaar (Stichting Het Nieuwe Parool), Pim Hermeling (September Film), Alex Rutten (De FilmHallen) en Ronald Ockhuysen (Het Parool) zitting.

 

Vanessa Henneman

Vanessa Henneman

Vanessa Henneman richtte in 2005 Henneman Agency op. Het bedrijf is een van de toonaangevende agentschappen voor acteurs, regisseurs, schrijvers en componisten in Nederland en heeft een sleutelrol in de Nederlandse entertainment industrie. Daarnaast is ze medeoprichter van het European Talent Netwerk (ETN), een Europees agentschap met partners in Denemarken en Duitsland en bondgenoten in de Balkan, Polen en België. Doel van ETN is de horizon voor Europees talent te verbreden en opdrachtgevers te adviseren op het gebied van talent packaging. Vanessa Henneman zit in het bestuur van de belangenorganisatie voor acteurs ACT en van de European Film Academy.


Julius Minnaar

Julius Minnaar (1969) is al meer dan twintig jaar werkzaam in de mediawereld. In 2011 startte hij in zijn huidige functie als CEO bij Dentsu Aegis Network Netherlands. Dit Japans-Britse bedrijf is het moederbedrijf van 12 gespecialiseerde media-, marketing- en communicatiebureaus en is gevestigd in de Amsterdamse Houthavens.
In de jaren daarvoor was hij CEO van Universal Media, commercieel directeur bij PCM Uitgevers (inmiddels de Persgroep), mediadirecteur bij de TROS en algemeen directeur van de Ster.
Julius Minnaar is tevens bestuurslid van Stichting Het Nieuwe Parool.

Ronald Ockhuysen

Ronald OckhuysenRonald Ockhuysen, (1966) is hoofdredacteur van Het Parool. Hij begon zijn carrière bij de Volkskrant als toneelrecensent. Tussen 1998 en 2008 was hij filmjournalist voor de Volkskrant. Hij deed jarenlang verslag van de filmfestivals van Cannes, Venetië, Toronto en Berlijn. Tussen 2002 en 2008 werkte Ronald Ockhuysen ook als programmamaker bij de VPRO. Hij was presentator en mede-samensteller van het R.A.M.-journaal (dagelijkse verslagen van de filmfestivals van Cannes, Rotterdam en het IDFA in Amsterdam) en het filmprogramma Cinema.nl. In 2008 stapte hij over naar Het Parool waar hij de kunst- en mediaredactie ging leiden voordat hij eerst adjunct en vervolgens hoofdredacteur werd.

Pim Hermeling

pimhermeling

September Film is in 2008 door Pim Hermeling opgericht als een all media filmdistributie bedrijf dat zich richt op de uitbreng van kwaliteits- en ‘director driven’ films als TONIO, JAGTEN, MELANCHOLIA, TONI ERDMANN, STILL ALICE, PUBLIEKE WERKEN, KNIELEN OP EEN BED VIOLEN en EEN MAN DIE OVE HEET. Een selectie van aankomende releases van September Film: HET VERLANGEN (Joram Lürsen), VERDWIJNEN van Boudewijn Koole, BRAM FISCHER van Jean van de Velde, maar ook internationale producties 20TH CENTURY WOMEN van Mike Mills en MARCH OF THE PENGUINS 2.

Alex Rutten

alex rutten

Alex Rutten is samen met Kadir Selcuk eigenaar van de jongste (De FilmHallen) en de oudste bioscoop (The Movies) van Amsterdam. Alex is na zijn studie aan de Hogere Economische School in Rotterdam naar Amsterdam vertrokken om Psychologie te studeren. Aan het einde van zijn studie ging hij werken bij café Schiller op het Rembrandtplein en nam dit café enkele jaren later over. Tussendoor werkte hij nog als zakelijk leider bij Huis en Festival aan de Werf in Utrecht en bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties als beleidsmedewerker.

 

 

 

 

 

Stichting PAFF


 

Founding Partners

 

Henneman Agency

Henneman Agency is een agentschap voor creatieve talenten in de entertainmentindustrie en de culturele sector. Zij vertegenwoordigen onder andere acteurs, scenaristen, regisseurs en componisten. Voor hen bemiddelen ze bij contractbesprekingen, beheren de zakelijke agenda, behandelen ze publiciteit en zorgen voor verdere deskundige begeleiding.

hennemanagency.nl

 

Het Parool

Het Parool is een Nederlands dagblad dat in de Tweede Wereldoorlog begon als sociaaldemocratisch getinte verzetskrant. De krant richt zich vooral op stad (en gemeente) Amsterdam en is sinds februari 1998, toen de andere op Amsterdam gerichte krant De Courant/Nieuws van de Dag werd opgeheven, de enige op Amsterdam gerichte krant en verschijnt sinds 31 maart 2004 op tabloidformaat. De krant werd op 1 januari 2010 deel van De Persgroep Nederland, het voormalige PCM.

parool.nl

 

septemberfilm-logo

September Film Distribution is een all-media Benelux filmdistributeur met een focus op (inter)nationale films.

septemberfilm.nl

 

 

Partners


 

Filmhallen

De FilmHallen is de nieuwste bioscoop van Amsterdam en is het zusje van The Movies, de oudste bioscoop van Amsterdam. Met 9 zalen is de FilmHallen één van de grotere bioscopen van Amsterdam, en de enige van dit formaat die ook de Cinevillepas accepteert.

filmhallen.nl

 

TMRW-creativestudio-BLACK
TMRW designs, develops and creates campaigns, brands and communication solutions from strategic concept to flexible products. Our focus lies on moving images and our preference with online manifestations.

tmrw.nl

 

Marinka Reuten werkt als grafisch ontwerper voor uiteenlopende opdrachtgevers als het Joods Cultureel Kwartier, Nationaal Holocaust Museum, Nederlands Film Festival, BPD (voorheen Bouwfonds), Koninklijke BAM en De Volkskrant.
Zij maakt boeken voor Uitgeverij Atlas Contact en Nijght & Van Ditmar, en magazines voor onder meer BPD, Joods Historisch Museum en CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis.

 

 

Comments are closed.

KAARTEN PAFF