MENU

Evenementen, Nieuws, Talkshow

Paff 2017 – talkshow

Dagelijkse talkshow in de Kanarie Club, presentatie Ronald Ockhuysen

IN HET ZWEMBAD VAN DE KANARIE CLUB WAS DONDERDAGAVOND DE EERSTE TALKSHOW VAN PAROOL FILM FEST 2017. REGISSEURS DEEPAK RAUNIYAR (WHITE SUN) EN ALIONA VAN DER HORST (LIEFDE IS AARDAPPELEN) WAREN TE GAST.

De trap naar boven brengt je bij de poolbar van de Kanarieclub: een leeg zwembad, nu een ludieke plek om te borrelen. Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen zit midden in het lege bad, met naast hem twee stoelen voor zijn gasten.

De Nepalese regisseur Deepak Rauniyar klimt als eerste het trapje af. Zijn film White sun – over de terugkeer van een strijder in de burgeroorlog naar zijn geboortedorp – heeft in Nepal veel stof doen opwaaien. “De cinema’s worden er gedomineerd door Bollywoodfilms met veel zang en dans. Ik heb daar niks mee,” zegt Rauniyar. “Er gebeurt zoveel in onze samenleving en met White sun wil ik mensen samenbrengen en laten praten over de oorlog.”
Volgens Rauniyar hoor je in Nepal van oudsher niet te praten over wat er vroeger is gebeurd en over een moeilijke onderwerp, zoals de oorlog.

Vervolgens neemt Aliona van der Horst een ‘duik’ in het zwembad. De  dochter van een Russische moeder en een Nederlandse vader maakte Liefde is aardappelen over haar Russische familie en het leven onder Stalin.

Terwijl je in eerste instantie zou denken dat een documentaire over een Russische boerenfamilie nauwelijks raakvlakken heeft met het drama van de burgeroorlog in Nepal, is er in ieder geval een overeenkomst aan te wijzen: in beide werelden wordt niet of nauwelijks gesproken over wat er vroeger is gebeurd. Van der Horst: “Het was zo moeilijk om informatie uit mijn familie te krijgen, alle gebeurtenissen werden vergoelijkt of ontkend.”

Volgens Van der Horst is het eigen aan de mens om dingen voor te doen dan ze zijn. Nare dingen vertel je niet aan je kinderen, omdat je ze er niet mee lastig wil vallen. “Ik zat bij het maken van de film in een stilzwijgende omgeving. Later besefte ik pas dat dat juist hetgeen was waar de film om draait. Het is vooral een menselijk verhaal.”

 

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 04-10-2017 Tweede dag Filmfestival nagesprek met regisseur Deepak Rauniyar over film White Sun.

Tweede dag Paff: filmcriticus Joost Broeren doet een nagesprek met regisseur Deepak Rauniyar over White Sun.

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 04-10-2017 Tweede dag Filmfestival talkshow Ronald Ockhuysen met regisseur Deepak Rauniyar

Talkshow in de Kanarie Club, 22.30 uur.

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 04-10-2017 Tweede dag Filmfestival talkshow Ronald Ockhuysen met regisseur Deepak Rauniyar

Talkshow in de Kanarie Club. Ronald Ockhuysen in gesprek met regisseur Deepak Rauniyar

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 04-10-2017 Tweede dag Filmfestival talkshow Ronald Ockhuysen met regisseur Aliona van der Horst.

Talkshow in de Kanarie Club. Regisseur Aliona van der Horst over haar haar documentaire Liefde is aardappelen.

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 04-10-2017 Tweede dag Filmfestival talkshow Ronald Ockhuysen met regisseur Deepak Rauniyar

Talkshow in de Kanarie Club.

 

foto’s Eva Plevier

Comments are closed.

KAARTEN PAFF