MENU

Film, Nieuws

Paff 2017

Beppie Melissen, Halina Reijn, Hadewych Minis, Eva Van der Gucht liepen op de derde dag van het Parool Film Fest over de rode loper voor de première van Oude liefde van regisseur Nicole van Kilsdonk.

Het is half zeven in de avond. Vanuit de zalen stroomt de foyer van de Filmhallen vol bezoekers. Ze bespreken wat ze gezien hebben in de derde ronde films van vandaag, drinken een kop koffie of een glas wijn en verdwijnen weer in de zalen voor de volgende ronde films.
Ylva Kamer (53) en Yvonne Stommel (50) gaan straks naar Manifesto, waar zij hoge verwachtingen van hebben. “We hebben de hele dag voor films uit getrokken. We zijn vorig jaar ook geweest,” zegt Kamer.
Ook de 71-jarige Roos die alleen met haar voornaam in de krant wil, heeft al een aantal films bezocht. Heel indrukwekkend vond zij White sun door Deepak Rauniyar. “De film geeft mooi weer hoe de verhoudingen tussen mensen liggen in Nepal. En gisteren heb ik de film gezien van de Belgische regisseur die ook Rundskop heeft gemaakt: Le fidèle, van Michaël R. Roskam. Dat is tot nu toe mijn favoriet.”
Ondertussen is in de Filmhallen de rode loper uitgerold. Een tafel wordt bedekt met flûtes, de bubbels staan koud. De film Oude liefde van regisseur Nicole van Kilsdonk gaat zometeen in première.
Naarmate de aanvang van de film nadert, worden de hakken hoger, de pakken netter en de fotografen onrustiger. En daar zijn ze dan, de cast: Beppie Melissen, Halina Reijn, Hadewych Minis, Eva Van der Gucht. Reijn in een geestige panty met poezen op de knieën, Melissen met een losse stropdas om de nek.
“Het idee dat je ouders weer bij elkaar komen nadat ze lang gescheiden zijn geweest, vind ik toch een beetje gek. Maar goed, ik speel ook de nukkige zus,” aldus Reijn terwijl Plien van Bennekom en Carly Wijs arm in arm voor de camera poseren.
Op tafels in de hal ligt een stapel exemplaren van Het Parool, met op de voorpagina het gezicht van Eberhard van der Laan. Ook hier laat zijn overlijden niemand koud.
En dan begint Oude liefde. Roos gaat ook: “Een oude liefde is wel wat voor mij.” Er hangt vanavond liefde in de lucht.
Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 06-10-2017 Derde dag PAFF Film Festival Premiere Oude Liefde. Cast van film Oude Liefde

Cast van Oude Liefde op de rode loper.

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 06-10-2017 Derde dag PAFF Film Festival Premiere Oude Liefde. Regisseur Nicole Van Kilsdonk

Première Oude Liefde. Regisseur Nicole van Kilsdonk

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 06-10-2017 Derde dag PAFF Film Festival Premiere Oude Liefde. Actrice Beppie Melissen.

Hoofdrolspeelster Beppie Melissen bij de première van Oude Liefde.

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 06-10-2017 Derde dag PAFF Film Festival Premiere Oude Liefde. Actrice Halina Reijn.

Actrice Halina Reijn op de rode loper voor de première van Oude Liefde, regie: Nicole van Kilsdonk

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 06-10-2017 Derde dag PAFF Film Festival Premiere Oude Liefde.

foto’s Eva Plevier

Comments are closed.

KAARTEN PAFF