MENU
Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 08-10-2017
Vijfde en laatste dag PAFF 
Premiere Kleine IJstijd. Slotfeest in de Kanarieclub met minioptreden van Claw Boys Claw.

Nieuws

Paff 2017

Loving Vincent wint tweede Paff Award

De animatiefilm Loving Vincent van Hugh Welchman en Dorota Kobiela is door het publiek van het Parool Film Fest (Paff) verkozen tot beste film van het festival.

De Paff Award, een sculptuur van Jeroen Henneman, werd gistermiddag door Paroolhoofdredacteur Ronald Ockhuysen uitgereikt aan regisseur Kobiela en de distributeur, Cinéart. Met de wereldpremière van Kleine ijstijd van Paula van der Oest en een optreden van Claw Boys Claw kwam er een einde aan de tweede editie van Paff.

Met ruim 9200 bezoekers was het een succesvolle editie. Het vijfdaagse evenement, georganiseerd door Het Parool, distributeur September Film en de Filmhallen, trok vorig jaar ruim 7200 mensen.

Loving Vincent is een volledig geschilderde biopic over Van Gogh van de Britse producent en animatiefilmmaker Hugh Welchman en de Poolse Dorota Kobiela, die werd opgeleid als schilder. Elk beeld is gebaseerd op een schilderij van Vincent van Gogh; dat geldt zowel voor de landschappen en vertrekken die het decor vormen, als voor de personages die zich daarin bewegen.

Om dit unieke project te realiseren, schakelden Kobiela en Welchman meer dan 125 kunstenaars in, die samen de ruim 65.000 individuele beelden voor de film maakten door dezelfde techniek als Van Gogh te hanteren.

Loving Vincent is vanaf 26 oktober te zien in Nederlandse bioscopen. Aanstaande zaterdag opent in Het Noordbrabants Museum Loving Vincent: de tentoonstelling. Een mix van schilderijen, foto’s en video’s en een ter plekke schilderende kunstenaar maakt er de totstandkoming van Loving Vincent inzichtelijk.

Het Paff-programma bevatte 40 films van gerenommeerde regisseurs onder wie Ruben Östlund, Michael Haneke, Michaël R. Roskam, Yorgos Lanthimos, Lynn Ramsay, Claire Denis, Todd Haynes, Paula van der Oest en Denis Villeneuve.

Er waren nagesprekken en talkshows met regisseurs als Hubert Charuel, Nicole van Kilsdonk, Deepak Rauniyar en Aliona van der Horst.

Het festival liet zich daarmee zien als podium voor kwaliteitsfilms. Ockhuysen: “Paff is verlopen zoals we hoopten: het draaide louter en alleen om liefde voor film. De enthousiaste reacties van het publiek zijn voor ons een enorme steun in de rug. Paff keert in het najaar van 2018 zeker terug.”

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 08-10-2017 Vijfde en laatste dag PAFF Premiere Kleine IJstijd Cast.

Cast en crew van Kleine IJstijd, regie Paula van der Oest (midden)

 

Amsterdam, West, De Film Hallen, PAFF Film Festival, 08-10-2017 Vijfde en laatste dag PAFF Premiere Kleine IJstijd Winnaar van Best of the Fest-award regisseur Dorota Kobiel (Loving Vincent)

Ronald Ockhuysen reikt de Paff Award, de publieksprijs, uit aan Pjotr Dominiak en Dorota Kobiela en distributeur Cinéart, voor de film Loving Vincent.

Foto’s Eva Plevier

Comments are closed.

KAARTEN PAFF