MENU

Film

Popcornpanel

C’est la vie, regie: Eric Toledano en Olivier Nakache

gezien: zaterdag 7 oktober 2017

 

Popcorn-NoortjecestLaVie

Noortje Hubner (28) fotograaf

“Ik vond het een heel grappige film. Ik heb ook Intouchables gezien, van dezelfde makers. Die was wat sentimenteler, deze film is wat luchtiger. Ik vond met name één scene erg grappig; waar een Fransman een geïmproviseerd Italiaans lied zingt. Hij is echt heel overtuigd van zichzelf, maar bakt er niets van. Als je van cynische humoristische films houdt, dan is deze film echt een aanrader!”

PopcornpanelJosJorienCestLaVie

Jos (32), gymleraar, en Jorien (32), maatschappelijk werker

“We zijn eigenlijk per ongeluk bij deze film beland, de film waar we eigenlijk naartoe wilden, was uitverkocht. Maar het was een leuke verrassing.  We hebben echt in tijden niet zo gelachen bij een film. Elke personage is grappig, alle personages zitten erin!”

—————————————————————–

Good Time, regie: Benny en Joshua Safdie

gezien: vrijdag 6 oktober 2017

 

Yvonne Stommel kosteloos

Yvonne Stommel, 50, managementassistent
“Geweldige film. Het ging erg snel. De levens van de hoofdpersonages staan ver van me af. Ze komen uit lagere sociale milieus en gebruiken veel geweld. Toch was ik erdoor gefascineerd. De film is geregisseerd door en ging over twee broers. Ze zullen wel lol hebben gehad tijdens het maken. Jennifer Jason Leigh speelde heel sterk een labiel, hysterisch typetje dat aan de alcohol is.”
Paul van Haaster kosteloos

Paul van Haaster, 66, gepensioneerd eindredacteur

“Ik vond het een intense film. De mindervalide jongere broer speelde zijn rol geloofwaardig. Al het geweld dat voorbijkwam ben ik niet zo gewend. Het gaf me een ongemakkelijk gevoel. Vaak dacht ik: ‘doe toch normaal man!’ Dan was ik blij met de gedachte dat ik na de film weer rustig in m’n huisje zou zitten. De elektronische muziek, met de vele synthesizers, vond ik niet goed. Het was te hard.”
Ylva Kamer kosteloos

Ylva Kamer, 53, secretariaat middelbare school

“De film is een rollercoaster met al dat geweld, de elektronische muziek en die flitsende beelden. De kleuren en het licht in de nacht op de kermis hebben de meeste indruk op me gemaakt. Bij de eerste overval waren de broers niet gewapend. De oudere broer gebruikte geweld uit noodzaak, om zijn jongere broer te redden. Hij neemt verantwoordelijkheid voor zijn familie. Dit toont zijn goede inborst.”

———————————————————

The square, regie: Ruben Ostlund

Gezien: donderdag 5 oktober 2017

 

POPCORN PAFF, kosteloos

Jip van den Dool, 25, acteur bij Toneelgroep Amsterdam

“Ik vond het een geweldige film, omdat het heel confronterend was. Hij riep bij mij de vragen op: wat is kunst? Wanneer is iets kunst en waar ligt de grens? Dat vind ik vanuit mijn vakgebied een hele interessante vraag. Die man die de rol van aap speelde, begon heel grappig, maar wordt heel naar. Niemand grijpt in, maar pas toen éen iemand over de brug was, volgden ze allemaal. Of dat ook in het echt zou kunnen gebeuren? Dat vind ik het spannende snijvlak. Wanneer is iets performance en wanneer realiteit? Vooral bij een live performance kun je deze vraag stellen. De cinematografie was heel goed, met mooie, lange shots. Soms iets té lang, maar daardoor blijft het ook meer hangen en ontkom je niet aan wat er gebeurt. Je ontkomt niet aan de situaties waaruit je snel weg zou willen.”

POPCORN PAFF, kosteloos

Jan Tesselaar, Schagen, 73, gepensioneerd bibliothecaris

“Östlund is een meester in het neerzetten van ongemak. Zo ook in deze film. Daarbij is hij ook heel erg goed in het doorprikken van leegheid, met name in de kunstwereld. Onder het mom van originaliteit hangt die wereld eigenlijk van leegheid aan elkaar, zo maakt deze film duidelijk. Een ander thema dat erin terugkwam, is dat mensen niet op elkaar kunnen rekenen. Dat was in Turist al zo. Dat zag je hier nu weer terug in de diner scene. Dat het te lang duurt voordat ze in actie komen. Al bij al vond ik het een ontzettend sterke film.”

POPCORN PAFF, kosteloos

Liesbeth Jongkind, 45, Amsterdam, schrijfcoach

“Een super ongemakkelijke film. Alle maatschappelijke tegenstellingen die zichtbaar gemaakt werden, lieten mij denken: dit gaat ook over mij. Ik behoor ook tot deze groep mensen. Ik houdt ontzettend van kunst. Maar als ik de mensen in deze film zag, vond ik dat ze veel te laat in actie kwamen wanneer een situatie uit de hand liep. Daardoor vond ik het een confronterende film, op een ongemakkelijke manier. Maar er werd erg goed geacteerd en het was het ontzettend mooi gefilmd. Hij duurde wel erg lang, maar ik zou hem zo nog een keer zien.”

————————————————————

Borg/McEnroe, regie: Janus Metz

Gezien: woensdag 4 oktober 2017

 

Mattijs van Heijningen kosteloos popcorn panel over de openingsfilm van PAFF Borg/McEnroe

Matthijs van Heijningen, 73, filmproducent

“Het was technisch een erg goede film. Ik vond de manier waarop de makers het spel en het stadion in beeld hebben gebracht erg bijzonder. Verder heb ik niet veel met tennis. Om die reden heeft de film niet zoveel indruk op mij gemaakt. Ik vond het ook wat lang duren door de voorspelbare uitslag.”

Iris Oltheten kosteloos popcorn panel over de openingsfilm van PAFF Borg/McEnroe

Iris Oltheten, 32, hoornist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest

“Ik vond het een superspannende film. Ik wist niet wat de uitslag zou zijn, tot het einde. Toen was ik aan het juichen voor Borg. Hoewel ik niet zoveel heb met tennis, was de film toch erg interessant voor mij. Ook de acteurs en hun tennisspel waren indrukwekkend. Het kan niet anders dan dat ze in hun jongere jaren hebben getennist.”

Ramsey Nasr kosteloos popcorn panel over de openingsfilm van PAFF Borg/McEnroe

Ramsey Nasr, 43, acteur Toneelgroep Amsterdam

“Ik vond het een goede film. Het gaf goed de spanning van een echte match weer. Veel mensen weten hoe de film afloopt, maar dat deed niets af aan de film. Ook vond ik de tegenspeler van Borg erg mooi gespeeld. Ik vond het camerawerk ook heel indrukwekkend. Ik ben nu heel benieuwd naar hoe de echte match was. Als ik thuis ben, ga ik gelijk de beelden opzoeken.”

 

Comments are closed.

KAARTEN PAFF