MENU

Publiekspremière animatiefilm HEINZ tijdens Parool Film Fest

Het Ketelhuis

Speciale vertoning op zaterdag 13 oktober in aanwezigheid van de makers.

De animatiefilm HEINZ van regisseur en schrijver Piet Kroon is als publiekspremière te zien tijdens de derde editie van Parool Film Fest.

De speciale vertoning vindt plaats op zaterdag 13 oktober in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam, in aanwezigheid van regisseur Piet Kroon, acteur Wim T. Schippers en striptekenaars René Windig en Eddie de Jong. Voorafgaand aan de film is er een inleiding door Ronald Ockhuysen en een Q&A met de makers. Tijdens het festival zullen er meerdere vertoningen van HEINZ zijn.

HEINZ is een eigenzinnige animatiefilm voor volwassenen, vol droge en absurdistische humor. De film gaat over de nukkige Amsterdamse klaploper Heinz – bekend uit de prettig gestoorde strips van Windig & De Jong in dagblad het Parool – die met forse tegenzin, en meer geluk dan wijsheid, de wereld van de ondergang redt. 

foto HeinzHoofdpersonage Heinz wordt vertolkt door acteur en cabaretier Ruben van der Meer. Zijn grote tegenspeler is Zak, een mysterieuze schurk die wordt gespeeld door Tygo Gernandt. Wim T. Schippers en Ilse Warringa spelen oom Wim, een vervelende betweter die vergeefs probeert de film in goede banen te leiden, en Dolly, de los-vaste verkering van Heinz.

HEINZ wordt in 2019 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

 

Zaterdag 13 oktober
Ketelhuis 1, aanvang 21.30 uur – inleiding en Q&A
Ketelhuis 2, aanvang 21.15 uur – inleiding en Q&A

Zondag 14 oktober
FC Hyena 1, aanvang 14.00 uur
Studio/K 2, aanvang 17.40 uur

Bestel tickets voor Publiekspremière animatiefilm HEINZ tijdens Parool… in een van de volgende PAFF theaters

Cinecenter FC Hyena Het Ketelhuis

Comments are closed.