Delen
18-09-2024

Randprogramma Paff 2024

Ook dit jaar heeft Paff filmmakers uitgenodigd om meer over hun films te vertellen en het publiek de kans te geven vragen te stellen. Daarnaast is Lidewijde Paris aanwezig met haar filmprogramma Hoe lees ik een film? om samen met de bezoekers een van de films uit het programma te analyseren. Zie hieronder een overzicht van het randprogramma.

PRATEN MET DE NACHTWACHT: na afloop Q&A met journalist Coen Verbraak
Vrijdag 3 oktober, start film: 19:00 uur
Klik hier om tickets te kopen

De Nachtwacht van Rembrandt betovert en intrigeert zijn publiek al bijna 400 jaar. Een onbetwist meesterwerk van een van de grootste schilders aller tijden. Journalist Coen Verbraak gaat in gesprek met de belangrijkste personages van het beroemde schilderij. Wie zijn die mensen op dat imposante doek? De kapitein, de luitenant, de vaandeldrager, de tamboer, het gouden meisje: ze komen allemaal bij hem aan tafel. Ook Rembrandt, de meester zelf, vertelt over zijn leven en de omstandigheden waaronder zijn belangrijkste werk is ontstaan.

PARADIJS: na afloop Q&A met regisseur Bobbie Koek
Zaterdag 5 oktober. start film: 18:45 uur
Klik hier om tickets te kopen

De zestienjarige Noah vindt zijn baby op de stoep nadat zijn ex-vriendin vertrekt en wordt daarmee in één klap de volwassen wereld in geslingerd. Volledig in ontkenning van zijn verantwoordelijkheid en om van zijn probleem af te komen, pakt hij de brommer om met zijn zoontje op zoek te gaan naar de moeder. Gaandeweg wordt de zoektocht naar zijn ex een reis naar verbinding en vaderschap.

HET BOEK VAN ALLE DINGEN: na afloop Q&A met regisseur Ineke Houtman
Zondag 6 oktober, start film: 13:45 uur
Klik hier om tickets te kopen

De streng religieuze vader van de 9-jarige Thomas drukt met zijn eigen leefregels een grote stempel op het gezin. Dankzij zijn bijzondere verbeeldingskracht vindt Thomas manieren om aan deze beklemmende realiteit te ontsnappen. Met behulp van zijn vriendin Jezus en zijn ruimdenkende buurvrouw, komt hij tegen zijn vader in opstand en trekt daar zowel zijn rebellerende tienerzus als volgzame moeder in mee. Geluk begint met niet meer bang zijn.

QUAND VIENT L'AUTOMNE van François Ozon: Hoe lees ik een film? 
Zondag 6 oktober, start film: 10:30 uur
Klik hier om tickets te kopen

Michelle geniet van haar pensioen in een rustig Frans dorp vlakbij haar beste vriendin Marie-Claude. Ze kijkt enorm uit naar het bezoek van haar kleinzoon Lucas, die de schoolvakantie bij haar zal doorbrengen. Het bezoek verloopt echter anders dan verwacht en al snel is Michelle weer alleen thuis. Ze voelt zich eenzaam en belandt in een depressie. Totdat de zoon van Marie-Claude vrijkomt uit de gevangenis…

Over Hoe lees ik een film?
Onder leiding van Lidewijde Paris wordt er in het programma Hoe lees ik een film? op een ontspannen manier een film geanalyseerd. Met nadruk op elementen uit de romananalyse zoals perspectief, motieven, herhalingen, symbolen of vertraging en versnelling. Vooraf krijg je een paar kijktips die na afloop het gesprek structureren.

Ander nieuws